Massagetherapie

Massage helpt je terug keren naar een basis van rust en evenwicht. 

Voelen
Wat maakt dat jij je gespannen voelt? Wat maakt dat jij je spieren aanspant? Tijdens een massage sta jij centraal en krijg je alle gelegenheid te voelen wat er op dat moment in jouw lijf te voelen is. Ben jij je bewust van spanning, dan heb je niet alleen het begin van ontspanning gevonden, maar ook het begin van herstel. 
 
Gewoon goed voor je
Je hoeft geen directe klachten te hebben om te kunnen genieten van de werking van een massage. Inmiddels is het algemeen bekend en zelfs wetenschappelijk aangetoond dat massage in het algemeen goed voor je is. Aanraking zorgt voor een gevoel van welbevinden en verbinding. Bovendien bevordert massage de doorbloeding, het verbetert de afvoer van afvalstoffen en het heeft een kalmerende uitwerking op je zenuwstelsel.
 
Welke massage zal bij jou passen?

De massages die ik geef, geef ik vanuit een holistische visie. Dat betekent dat ik ervan uit ga dat jouw lichaam en geest met elkaar zijn verbonden. Zij hebben onmiskenbaar invloed op elkaar. Ik kan jouw massage afstemmen op jouw wensen, klachten of gezondheidssituatie:
 
Klassieke massage Wat maakt dat jij jouw spieren aanspant? ​
Ontspanningsmassage Neem even een moment voor jezelf, zet je gedachten stil en ontspan.
​Haptische (of energetische) massage Word je beter bewust van de samenhang tussen je lichaam en je geest.
VoetreflexmassageEen voetmassage die haar uitwerking heeft in je hele lichaam.
BindweefselmassageJe kunt bijna letterlijk het gevoel hebben ‘niet lekker in je vel’ te zitten.
Zwangerschapsmassage Even niets anders dan jij en je baby in je buik.
Massage bij stress en burn-out ‘Uit je hoofd gaan’ is nog niet zo eenvoudig.
 Massage bij kankerHervind je lijf en voel hoe ontspannend aanraking kan zijn.Even voorstellen 
​Mijn naam is Cécile Marchal (massagetherapeut). Het heeft mij altijd geboeid hoe emoties, je lijf en je leven met elkaar verbonden zijn. Samen bepalen zij de stappen en keuzes die je maakt. Het is de kunst om je van dit samenspel bewust te zijn, zodat je zo nodig patronen kunt doorbreken in kleine of grote aspecten in je leven.

Ik koos ervoor mijn overtuiging uit te bouwen met kennis en vaardigheid en startte de vierjarige HBO opleiding tot Massagetherapeut bij Holos Academie voor Massagetherapie. Inmiddels ben ik gediplomeerd holistisch masseur en doet het mij meer dan goed dicht bij mensen staan en hen te helpen verder te komen, in welk opzicht dan ook.
 
De massage
Kom je bij me voor een massage, dan hebben wij een voorgesprek, massage en een nagesprek. Omdat we rustig jouw (medische) gegevens samen bespreken, duurt de eerste behandeling ongeveer 1 uur en 15 minuten. De afspraken daarna duren een uur. De kosten van een massage zijn € 60.