VPL-lichtflitsontharing

Definitief ontharen met VPL
VPL (variabel pulsed light) is de allernieuwste methode (3e generatie) om ongewenste donkere haren definitief te verwijderen. Aangezien wij met onze tijd meegaan passen wij telkens de nieuwste methodes toe. Inmiddels is er een derde generatie apparatuur ontwikkeld in de vorm van VPL die de huid op een effectieve en prettige manier behandelt met zo min mogelijk neveneffecten.
 
Wat is het effect van licht op de huid?
Lichtstralen bestaan uit energie, zwarte objecten absorberen deze energie terwijl witte objecten alle energie weerkaatsen. Door de absorptie van alle energie wordt een zwart object daarom warm. Tijdens de behandeling met VPL wordt een zeer intense lichtstraal op de huid geprojecteerd. Doordat haren met pigment (melanine) de energie van dit licht absorberen worden ze warm. Wanneer een haar in de groeifase is wordt het met het gehele haarzakje inclusief de haarwortel vernietigd.

Omdat een donkere huid ook de energie van de lichtstraal absorbeert hebben de conventionele systemen als nadeel dat zij de huid enigszins beschadigen. In tegenstelling tot de conventionele systemen bestaat de lichtflits van VPL uit meerdere pulsen waardoor de huid tussentijds kan afkoelen. De huid wordt dus niet te warm ook de donkere huid niet.

Een haar verwijderende behandeling met VPL is geschikt voor zowel dames als heren, voor het gezicht en het gehele lichaam, zoals bikinilijn, benen, rug, bovenlip kin etc.
 
De kosten de behandelingen
De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en deze wordt vastgesteld tijdens een gratis intake gesprek. Ook een gratis lichtflits is mogelijk om te bekijken of de huid en haren geschikt zijn voor VPL. Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig, gemiddeld zijn dit zo’n 8 behandelingen. Bij behandelingen van verschillende gebieden op het lichaam ontvangt u een korting.